Wat fijn dat u voor onze school kiest!

Hoe verloopt onze inschrijvingsprocedure?

U kan bij ons op school terecht voor een inschrijving na een advies of doorverwijzing van het CLB.

 

Weg Naar As 199A
3600 Genk
Tel: 089/36 57 90
Fax: 089/30 39 68

Aanmelding:

• Telefonisch: 089/500050

• Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondleiding:

Na een eerste contact met de school wordt een rondleiding aangeboden door onze directie Vanrusselt Yo. Voor een rondleiding en inschrijving wordt ongeveer 1 uur voorzien.

Inschrijving:

Een inschrijving wordt steeds vervolledigd door een informatie verzameling.

De inschrijvingsbundel wordt ingevuld met de ouders, het CLB, een externe dienst of andere betrokken personen.

 

Na de inschrijving:

• Informatieverzameling door orthopedagogen: verslag M - decreet, informatie van de vorige school (telefonisch contact of opvragen individuele handelingsplan), informatie van externe diensten (DAB, KPC,...)

• Type basisaanbod/3/9 : Screening door paramedici (logopedist, ergotherapeut, kinesist) en screening door BLIO (taal- en rekentesten) tijdens de onthaalperiode van 1 week. Na deze week wordt een beginklassenraad georganiseerd. De pedagogische eenheid, zorgvraag, nood aan paramedische ondersteuning en nood aan ondersteuning door BLIO wordt bepaald o.b.v. de gegevens verkregen tijdens de beginklassenraad.

• Type 2: Screening door paramedici (logopedist, ergotherapeut, kinesist). Het kind krijgt onmiddellijk een pedagogische eenheid toegewezen. Na 3 weken wordt de beginklassenraad georganiseerd. De zorgvraag en nood aan paramedische ondersteuning wordt bepaald o.b.v. de gegevens verkregen tijden de beginklassenraad.

 

Busvervoer: 

Leerlingen van onze school hebben recht op gratis vervoer met de bus, als onze school de dichtstbijzijnde school van het Gemeenschapsonderwijs is. Bij inschrijving wordt er gekeken of we de dichtstbijzijnde school zijn. Er wordt dan een aanvraag voor leerlingenvervoer gedaan bij het departement leerlingenvervoer in Brussel. Eens we deze goedkeuring ontvangen hebben, wordt die doorgestuurd naar het hoofd leerlingenvervoer in Hasselt, die dan bekijkt op welke rit de leerling dient gezet te worden. Het duurt 2 tot 3 werkdagen voor de aanvraag in Brussel en de plaatsing van een leerling op een bepaalde busrit rond is. Het is dus belangrijk dat bij een verhuis gedurende het schooljaar dit tijdig wordt doorgegeven (liefst een week op voorhand), zodat we voldoende tijd hebben om alles te regelen. De op- en afstapplaats van de leerling is in principe het thuisadres, tenzij de bus op deze plaats moeilijk kan draaien/rijden. De uren van op- en afstappen worden eind augustus telefonisch aan de ouders gemeld.

 

Copyright © 2014 - MPI De Luchtballon